Diensten

Onze diensten

Luisterend oog biedt coaching op school en thuis. Hiermee vormen we de driehoek van succes.
Coaching binnen het gezin: na het krijgen van een diagnose zitten de meeste ouders vol vragen. Vaak wordt er psycho educatie aangeboden vanuit de psycholoog die uw kind een diagnose heeft gegeven. Na het afsluiten van psycho educatie volgt er vaak een verwijzing voor het opstarten van begeleiding. U bent vervolgens vrij om te kiezen waar u de begeleiding onder wil gaan brengen. Almere kent meerdere aanbieders; sommige met lange wachtlijsten, anderen hebben direct plek. Het luisterend oog is een van deze aanbieders. Thuis bieden we vooral hulp met het aanbrengen en behouden van structuur. Ouders vinden het vaak fijn een klankbord te hebben.
Coaching op school: Het zal niemand ontgaan zijn, het onderwijs staat onder grote druk door ziekte en het lerarentekort. Hier heeft vooral het speciaal onderwijs veel last van. Ondanks de kleinere groepen loopt het qua persoonlijke aandacht toch vaak mis. Het luisterend oog helpt uw kind bij het plannen & organiseren van zijn/haar schoolwerk en biedt een luisterend oor. Ook houdt de begeleider nauw contact met de mentor van uw kind en met u als ouder. Hierdoor kan miscommunicatie voorkomen worden en misverstanden worden rechtgezet voordat ze een probleem vormen. 

Uitjes

In de vakantie is er vaak tijd voor een uitje dat aansluit bij het kind. Dit kan een ochtendje naar de dierentuin zijn, bezoek aan Almere jungle, ritje met de trein om zelfstandigheid te oefenen/bevorderen. Ook brengen we regelmatig een huisbezoek in de vakantie om te horen of ouders nog ergens tegenaan lopen. Doelen kunnen dan worden bijgesteld of toegevoegd.